Jeugd
Ben je jonger dan 18 jaar en heb je last van aanhoudende somberheidsklachten, ben je angstig of heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? Voor deze, en andere klachten, kun je bij Ypse terecht. Om de klachten te verminderen wordt eerst samen met jou, en eventueel je ouders, je hulpvraag onderzocht. Samen kijken we waar je aan wil werken. Dit wordt vastgelegd in een behandelplan.
De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken, aangevuld met (indien passend) internetbehandeling. De behandelaar kijkt met je samen welke behandeling het beste bij je past.
Tot 18 jaar wordt behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ vergoed door de gemeente. Jeugdigen uit de onderstaande gemeenten kunnen bij Ypse terecht voor behandeling:
- Gemeente Bernheze
- Gemeente Boekel
- Gemeente Boxmeer
- Gemeente Boxtel
- Gemeente Cuijk
- Gemeente Grave
- Gemeente Haaren
- Gemeente ’s-Hertogenbosch
- Gemeente Landerd
- Gemeente Meierijstad
- Gemeente Mill en Sint Hubert
- Gemeente Oss
- Gemeente Sint Anthonis
- Gemeente Sint Michielsgestel
- Gemeente Uden
- Gemeente Vught
Komt u uit een andere gemeente dan moet er eerst door de gemeente een machtiging zijn afgegeven voordat de behandeling kan worden gestart. Neem daarvoor contact op met uw gemeente.
Verwijzing
Voor behandeling bij Ypse heb je een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts, medisch specialist of regiebehandelaar SGGZ nodig. Let daarbij op dat u niet voor dezelfde klachten op twee plaatsen tegelijk in behandeling kunt zijn.
Toestemmingsverklaring
Het is wettelijk geregeld dat er bij behandeling van jeugd een toestemmingsverklaring aanwezig dient te zijn. Om die reden sturen wij bij de eerste afspraakbevestiging een toestemmingsverklaring mee. Tot 12 jaar dienen je ouders/wettelijke vertegenwoordigers de verklaring te ondertekenen, tussen 12 jaar en 16 jaar dienen zowel je ouders/wettelijke vertegenwoordigers als jijzelf de verklaring te ondertekenen en vanaf 16 jaar geef je zelf toestemming.
De afspraken kunnen niet plaats vinden als er geen door beide ouders ondertekende toestemmingsverklaring aanwezig is (als je onder de 16 jaar bent).
Heeft je nog vragen, stel ze gerust aan ons. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen of je vraag er misschien bij staat.
Meer over Ypse
Quotes
Deelnemer preventie STARR cursus:
“Ik heb gebruik mogen maken van het aanbod van Ypse voor een online STARR training. Deze training heeft mij veel verder geholpen met de negatieve gedachtes die op dat moment door mijn hoofd speelde. Ik ga het leven een stuk positiever tegemoet.”
Deelnemer KOPP/KOV Volwassenen cursus:
“Beide medewerksters van Ypse waren erg professioneel, kwamen afspraken na en zijn oprecht betrokken bij hun cliënten. Ik heb gebruik gemaakt van de KOPP/KOV groep voor volwassenen omdat ik kind ben van verslaafden. Erg informatief, interessant en helpend.”
Contact Ypse
Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum West
Kooikersweg 203 E
5223 KE ‘s-Hertogenbosch
Locatie Bethaniestraat:
Bethaniestraat 2
5211 LJ ‘s-Hertogenbosch
Locatie San Salvatorkerk:
Gezondheidscentrum Orthen
Schaarhuisstraat 14
5231 PV ‘s-Hertogenbosch
Locatie Cuijk:
Spinding 13, 5431 SN Cuijk
Locatie Oss:
Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss
Locatie Uden:
Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden
Ypse heeft vanaf nu ook avondpoli op maandag, dinsdag en woensdag. Let op! Wij zijn dan niet telefonisch bereikbaar.
Telefoon 073 – 22 000 44
Fax 073 – 22 000 45
E-mail info@ypse.nl
Ypse is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Met uitzondering van feestdagen.
Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.
Om je eigen regie te kunnen behouden wanneer dat in het moment niet lukt
Crisiskaart
Een crisis is voor iedereen anders.
Wel kun je tijdens een crisis flink in de war zijn en daardoor moeite hebben met het onder woorden brengen van jouw wensen en gevoelens. Een Crisiskaart geeft je tijdens een crisis jouw eigen regie terug omdat je hierop hebt vastgelegd hoe met jou om te gaan op dat moment.
Hulpkaart
Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking, epilepsie of een psychische kwetsbaarheid. Om jou snel de hulp of zorg te kunnen bieden die jij op dat moment nodig hebt, is er de Hulpkaart. Hiermee heb je alle benodigde gegevens voor omstanders gemakkelijk bij de hand.
Door & Voor is licentiehouder voor de Crisis- en Hulpkaart Crisiskaart
En is kosteloos aan te vragen.
Praktische info
Stichting Door & Voor
Tel. 073-3030052