Cliëntenraad
De cliëntenraad in een zorginstelling behartigt de gemeenschappelijke belangen van de patiënten en cliënten, mantelzorgers, verzorgers en bezoekers. De clientenraad van Ypse bestaat momenteel uit drie personen met diverse achtergronden. Enkele onderwerpen die onze aandacht hebben zijn: Kwaliteit en kwaliteitsmeting, de wachttijden, het mede organiseren van spiegelgesprekken en diverse overleggen met bijvoorbeeld de cliëntenraad van Reinier van Arkel
Het bestuur van een zorginstelling moet bij beslissingen rekening houden met het advies van de cliëntenraad. De cliëntenraad wordt steeds geïnformeerd over plannen en veranderingen binnen de organisatie, heeft overleg en mag adviseren. Die cliëntenraad is bevoegd ongevraagd te adviseren als dit voor de cliënten van belang is.
De bevoegdheden van de Cliëntenraden staan beschreven in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ). Deze wet schrijft voor dat alle ziekenhuizen en andere zorginstellingen een Cliëntenraad moeten instellen. Alle onderwerpen waar advies over moet worden gevraagd, staan exact in de WMZC genoemd. Bovendien is er een regeling opgenomen over geschillen tussen de Cliëntenraad en de instelling.
Om lid te worden van een cliëntenraad hoeft u geen specifieke studie te hebben afgerond. Wij zoeken gemotiveerde mensen die direct ervaring of betrokkenheid hebben met de hulp- en dienstverlening. Contact met de achterban is de motor van medezeggenschap. Een goed functionerende cliëntenraad draagt bij aan de kwaliteit van de medezeggenschap en daarmee aan de kwaliteit van onze diensten voor de cliënten.
Meer over Ypse
Quotes
Deelnemer preventie STARR cursus:
“Ik heb gebruik mogen maken van het aanbod van Ypse voor een online STARR training. Deze training heeft mij veel verder geholpen met de negatieve gedachtes die op dat moment door mijn hoofd speelde. Ik ga het leven een stuk positiever tegemoet.”
Deelnemer KOPP/KOV Volwassenen cursus:
“Beide medewerksters van Ypse waren erg professioneel, kwamen afspraken na en zijn oprecht betrokken bij hun cliënten. Ik heb gebruik gemaakt van de KOPP/KOV groep voor volwassenen omdat ik kind ben van verslaafden. Erg informatief, interessant en helpend.”
Contact Ypse
Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum West
Kooikersweg 203 E
5223 KE ‘s-Hertogenbosch
Locatie Bethaniestraat:
Bethaniestraat 2
5211 LJ ‘s-Hertogenbosch
Locatie San Salvatorkerk:
Gezondheidscentrum Orthen
Schaarhuisstraat 14
5231 PV ‘s-Hertogenbosch
Locatie Cuijk:
Spinding 13, 5431 SN Cuijk
Locatie Oss:
Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss
Locatie Uden:
Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden
Ypse heeft vanaf nu ook avondpoli op maandag, dinsdag en woensdag. Let op! Wij zijn dan niet telefonisch bereikbaar.
Telefoon 073 – 22 000 44
Fax 073 – 22 000 45
E-mail info@ypse.nl
Ypse is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Met uitzondering van feestdagen.
Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.
Wachttijden
Wij plannen een intake maximaal vier weken vooruit. Is er geen plek binnen vier weken dan plaatsen wij u op onze aanmeldlijst. Uw behandeling volgt aansluitend op de intake. Indien u dit wenst, kunt u begeleiding vragen van onze ervaringsdeskundige (ook mogelijk vóórafgaand aan uw intake).
Wachttijden op dit moment:
Kort BGGZ traject: 6 weken
Herstel & Ondersteuning: geen wachttijd
Jeugd: geen wachttijd
De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Ypse zet zich in om een eventuele wachttijd zo kort mogelijk te houden. Uw zorgverzekeraar kan met u meekijken wanneer u vragen hebt over (het verschil in) wachttijden bij andere zorgaanbieders of u kunt hen verzoeken om wachtlijstbemiddeling.
Update geplaatst: 26 september 2023