Afnemen vragenlijsten
Ypse werkt voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening en behandeling. Om de kwaliteit van zorg te vergroten, vragen wij u gedurende de behandeling een aantal vragenlijsten in te vullen.
Screening
Voorafgaand aan de intake vragen wij u om in onze beveiligde omgeving een screening in te vullen. Middels de screening wordt een eerste indicatie gegeven voor de zorgzwaarte en de soort behandeling dat past bij uw situatie. Uw behandelaar bekijkt de resultaten van de screeningslijst voorafgaand aan het eerste gesprek. De uitkomsten van de screening ondersteunen u en de behandelaar bij het opstellen van het behandelplan.
Routine Outcome Monitoring (ROM)
Om te onderzoeken of uw behandeling het gewenste resultaat heeft, vragen we u een vragenlijsten in te vullen voor, eventueel tijdens en na uw behandeling. Met de antwoorden op de vragen brengen we uw klachten, zorgbehoefte en het resultaat van uw behandeling in beeld. De resultaten worden aan het eind van het traject met u besproken.
U krijgt vragen over
• welke klachten u hebt;
• de ernst van uw problemen;
• uw dagelijks functioneren;
• de kwaliteit van leven;
• uw tevredenheid over de behandeling
De eerste meting
De eerste meting is bedoeld om uw klachten, functioneren, zorgbehoefte en de manier waarop u omgaat met uw klachten in kaart te brengen. De uitkomsten van deze eerste meting worden met u besproken en helpen bij de keuze voor uw behandeling.
Vervolgmeting(en)
Met de vervolgmetingen worden veranderingen in de aard en omvang van uw klachten en functioneren vastgesteld. In de meeste gevallen betreft dit een eindmeting bij het afsluiten van het traject. Bij intensievere trajecten wordt er halverwege uw behandeling een tussenmeting uitgevoerd. Door de resultaten van vervolgmetingen met u te bespreken en met eerdere vragenlijsten te vergelijken, krijgen u en uw behandelaar inzicht in uw klachtenbeeld en het resultaat van de behandeling.
U vult de vragenlijsten in principe in op de locatie van Ypse. Indien dit niet mogelijk is kunt u de vragenlijst thuis digitaal invullen. U ontvangt van uw behandelaar per mail inloggegevens waarmee u kunt inloggen. Na het invullen van de vragenlijsten worden de antwoorden opgeslagen in uw afgeschermde persoonlijk dossier.
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
De antwoorden voegen we toe aan uw persoonlijk dossier. Het dossier is beveiligd volgens privacywetgeving. Alleen uw behandelaar en andere betrokken hulpverleners van Ypse hebben toegang tot deze gegevens.
In uw behandelplan geeft u expliciet toestemming de uitkomsten van de ROM-meting anoniem te gebruiken voor kwaliteitsdoeleinden. U heeft ook de mogelijkheid dit te weigeren. Ypse levert geanonimiseerd (conform AVG-wetgeving) gegevens aan, aan een onafhankelijke partij die deze gegevens verwerkt.
Consumer Quality index (CQi)
De CQi wordt gebruikt om binnen Ypse in kaart te brengen op welke punten u goede ervaringen heeft en waar nog verbetering mogelijk is. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen aan het eind van uw behandeling helpt u ons de zorg verbeteren.
Zie ook
Meer over Ypse
Quotes
Deelnemer preventie STARR cursus:
“Ik heb gebruik mogen maken van het aanbod van Ypse voor een online STARR training. Deze training heeft mij veel verder geholpen met de negatieve gedachtes die op dat moment door mijn hoofd speelde. Ik ga het leven een stuk positiever tegemoet.”
Deelnemer KOPP/KOV Volwassenen cursus:
“Beide medewerksters van Ypse waren erg professioneel, kwamen afspraken na en zijn oprecht betrokken bij hun cliënten. Ik heb gebruik gemaakt van de KOPP/KOV groep voor volwassenen omdat ik kind ben van verslaafden. Erg informatief, interessant en helpend.”
Contact Ypse
Hoofdlocatie:
Gezondheidscentrum West
Kooikersweg 203 E
5223 KE ‘s-Hertogenbosch
Locatie Bethaniestraat:
Bethaniestraat 2
5211 LJ ‘s-Hertogenbosch
Locatie San Salvatorkerk:
Gezondheidscentrum Orthen
Schaarhuisstraat 14
5231 PV ‘s-Hertogenbosch
Locatie Cuijk:
Spinding 13, 5431 SN Cuijk
Locatie Oss:
Gezondheidslaan 65, 5342 JW Oss
Locatie Uden:
Loopkantstraat 25, 5405 AC Uden
Ypse heeft vanaf nu ook avondpoli op maandag, dinsdag en woensdag. Let op! Wij zijn dan niet telefonisch bereikbaar.
Telefoon 073 – 22 000 44
Fax 073 – 22 000 45
E-mail info@ypse.nl
Ypse is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Met uitzondering van feestdagen.
Buiten kantooruren kunt u, in het geval van crisis, contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost.
Voor niet dringende zaken kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.
Om je eigen regie te kunnen behouden wanneer dat in het moment niet lukt
Crisiskaart
Een crisis is voor iedereen anders.
Wel kun je tijdens een crisis flink in de war zijn en daardoor moeite hebben met het onder woorden brengen van jouw wensen en gevoelens. Een Crisiskaart geeft je tijdens een crisis jouw eigen regie terug omdat je hierop hebt vastgelegd hoe met jou om te gaan op dat moment.
Hulpkaart
Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Door dementie, een verslaving, een verstandelijke beperking, epilepsie of een psychische kwetsbaarheid. Om jou snel de hulp of zorg te kunnen bieden die jij op dat moment nodig hebt, is er de Hulpkaart. Hiermee heb je alle benodigde gegevens voor omstanders gemakkelijk bij de hand.
Door & Voor is licentiehouder voor de Crisis- en Hulpkaart Crisiskaart
En is kosteloos aan te vragen.
Praktische info
Stichting Door & Voor
Tel. 073-3030052