Ypsebeeld26

Ypse missie

Jou kortdurend en doelgericht ondersteunen zodat je (weer) met vertrouwen verder kunt, ondanks de uitdagingen in je leven en omgeving. Door samen oplossingsgericht op zoek te gaan naar je mogelijkheden, je veerkracht te versterken en je milde tot matige psychische klachten te verminderen. Dat is waar Ypse in uitblinkt. Of het nu gaat om onze preventie of onze basis-ggz.

 

Ypse visie

Bij Ypse geloven we in jouw mentale kracht!

Wist je dat Ypse in het Latijns ‘zelf’ of ‘eigen’ betekent? In de betekenis van stilstaan bij jezelf en jezelf ontwikkelen? En dat is precies wat we doen. Daarom heb jij de regie. Dat betekent dat we aansluiten bij jouw behoeften en mogelijkheden.  
Met jou en voor jou belangrijke anderen richten we ons op het versterken van de mentale gezondheid van Brabantse burgers, van kinderen tot volwassenen, met passende preventieve cursussen en trainingen en basis-ggz. Kortdurend, doelgericht en uitgaande van positieve gezondheid.

Bij Ypse doen we het samen en in een sterk samenspel met Reinier van Arkel als geheel. Daarom hechten we er aan dichtbij, benaderbaar en betrouwbaar te zijn voor cliënten, naasten, zorgverleners en andere netwerkpartners.

De zorgprofessionals van Ypse tonen eigenaarschap; voelen zich verantwoordelijk voor het bieden van de best passende zorg gebaseerd op bewezen effectieve interventies en in aansluiting bij maatschappelijke ontwikkelingen.

Eigen kracht en eigen regie

Herstel ondersteunende zorg is onze inhoudelijke basis. Vanuit dit uitgangspunt begeleiden wij cliënten in hoe zij zichzelf kunnen versterken en de regie opnieuw in handen kunnen nemen. 

Dit betekent dat Ypse samenwerkt met cliënten om hen zo snel mogelijk weer hun eigen kracht aan te leren spreken. Het is belangrijk vaardigheden aan te leren waarmee ze hun psychische problemen kunnen hanteren en verergering van klachten kunnen voorkomen. Terugvalpreventie is een belangrijk onderdeel van de behandeling bij langdurige psychische klachten. 

De basis voor deze werkwijze is “de herstelvisie”. Hierin staat de cliënt in alle opzichten centraal. De cliënt bepaalt samen met de hulpverlener welke doelen er worden gesteld en beslist mee over de behandeling. De cliënt onderneemt zoveel mogelijk zelf de acties die nodig zijn om te herstellen van de aandoening en ook de gevolgen van de aandoening te verbeteren. 

Onze medewerkers zijn erop gericht problemen vroegtijdig te signaleren en complexe behandeling te voorkomen. En, mocht dat nodig zijn, kunnen onze medewerkers in afstemming met de huisarts doorverwijzen naar de Specialistische GGZ. 

Bij Ypse gaat herstel ondersteunende zorg hand in hand met het concept ‘positieve gezondheid’, ontwikkeld door Machteld Huber. www.mijnpositievegezondheid.nl 

Mensen zijn meer dan alleen hun ziekte of beperking. Zij zijn vader of moeder, partner, broer of zus, kind, vriend of vriendin, werknemer en nog veel meer. Om het gezondheidswelzijn in kaart te brengen, onderscheidt ‘positieve gezondheid’ zes levensgebieden. Samen met de cliënt en naasten kunnen we het ‘spinnenweb’ in kaart brengen en begeleiden we cliënten in al deze levens- gebieden. Deze begeleiding van cliënt en naasten vullen we niet altijd zelf in, we werken hierbij samen met onze netwerkpartners. Staat u nog op de wachtlijst dan is er een ervaringsdeskundige beschikbaar om dit samen met u te doen. 

Onze medewerkers

We stellen ons graag voor

Onze medewerkers

Werken bij Ypse

Ben jij de enthousiaste nieuwe collega die wij zoeken?! Bekijk dan eens onze vacatures voor een passend aanbod voor jou. 

Vacatures

Heb je een klacht?

Medewerkers van Ypse spannen zich in om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over de dienstverlening of de manier waarop deze gebeurt. 
Heb je een klacht, laat het ons weten! Van elke klacht kunnen we leren. 

Heb je een klacht?