Ypsebeeld3

Rouwgroep

Iedereen krijgt in zijn leven op een bepaald moment met het verlies van een naaste te maken. De dood hoort bij het leven, met verdriet en rouw als gevolg.

Voor wie is het? 

De groep is bedoeld voor mensen die een ingrijpend verlies hebben doorgemaakt en daar (nog steeds) de gevolgen van ondervinden. Het verlies is in principe minimaal 6 maanden geleden. Klachten als slaapproblemen, piekeren, futloosheid, moeite met communiceren en onzekerheid kunnen een rol spelen. 

Wat gaan we doen? 

Verdriet en rouw zijn normale en natuurlijke reacties op het verlies van een naaste. Wanneer u zich hierin alleen voelt staan, kan het fijn zijn van lotgenoten steun te krijgen in uw situatie en van elkaar te horen hoe je, ondanks het verdriet, verder gaat. Mensen die in dezelfde situatie zitten hebben aan een half woord genoeg. Rouwbegeleiding stelt u in staat naar uzelf te luisteren. In de groep wordt stilgestaan bij de mooie en moeilijke momenten rondom het overlijden en de bijbehorende gevoelens. Maar er wordt zeker ook gekeken naar de toekomst. 

Waar en Wanneer?

Vier bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst na ongeveer een maand. De groep wordt overdag gegeven. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Gemeente Plaats Datum en tijd
Den Bosch, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel Den Bosch Start woensdag 4 december 2024,
15.30u tot 17.30u
     

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus loopt via het regionaal trainingscentrum. Alleen inwoners van de gemeenten Den Bosch, Vught, Boxtel en Sint Michielsgestel kunnen deelnemen aan deze trainingen.

Direct Aanmelden