Ypsebeeld22

Vergoedingen

Als wij een contract hebben met je zorgverzekeraar dan krijg je je behandeling volledig vergoed. Ypse heeft een contract met de meeste zorgverzekeraars afgesloten.

Volledige vergoeding door de zorgverzekeraar

Als wij een contract hebben met je zorgverzekeraar dan krijg je je behandeling volledig vergoed. Ypse heeft een contract met de meeste zorgverzekeraars afgesloten. 
Je kunt contact opnemen met je zorgverzekering om dit te controleren.  

Als je 18 jaar of ouder bent, laat de verzekeraar je het eigen risico betalen. Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je moet betalen voor zorgkosten die onder de basisverzekering vallen. In 2024 is dit bedrag € 385. Als je kiest voor korting op je premie, verhoog je vrijwillig je eigen risico. Dit betekent dat het bedrag van je eigen risico voor jou dan hoger wordt. 

De zorgverzekeraar vergoedt alleen als het gaat om een diagnose volgens het handboek diagnostiek. Je huisarts en je behandelaar bij Ypse kijken of dit zo'n diagnose is. Ypse voert behandeling uit volgens de laatste richtlijnen. Wij ervaren dat een heel groot deel van de klachten waarmee mensen zich bij Ypse aanmelden, voldoen aan de criteria van vergoeding. Als je hierover twijfelt, neem dan altijd contact op met je eigen zorgverzekeraar. 

Gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Als Ypse geen contract met je zorgverzekeraar heeft afgesloten, krijg je tussen de 50% en 75% van je behandelkosten vergoed bij een naturapolis. Met een restitutiepolis ontvang je een vergoeding tussen de 85% en 100%. Houd hierbij rekening met je eigen risico. Neem voor de precieze vergoeding altijd contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Vergoeding voor Ypse kind en jeugd

Tot 18 jaar wordt behandeling binnen de generalistische basis-ggz vergoed door de gemeente. Jeugdigen uit de onderstaande gemeenten kunnen bij Ypse terecht voor behandeling: 

 • Gemeente Maashorst - Uden, Schaijk, Zeeland, Volkel, Odiliapeel en Reek 
 • Gemeente Land van Cuijk – Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Sint Hubert 
 • Gemeente Vught – Vught, Helvoirt, Cromvoirt  
 • Gemeente Boxtel - Boxtel, Esch, Liempde, Lennisheuvel 
 • Gemeente Bommelerwaard - Aalst, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen, Zuilichem
 • Gemeente Bernheze – Heesch, Heeswijk Dinther, Loosbroek, Nistelrode, Vinkel, Vorstenbosch 
 • Gemeente Boekel – Boekel, Venhorst, Huize Padua 
 • Gemeente ’s-Hertogenbosch – 's-Hertogenbosch, Bokhoven, Empel, Engelen, Kruisstraat, Nuland, Rosmalen, Vinkel 
 • Gemeente Meierijstad – Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel 
 • Gemeente Maasdriel - Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well en Wellseind
 • Gemeente Oss - Oss, Berghem, Demen, Deursen, Dennenburg, Dieden, Geffen, Haren, Teeffelen, Oijen, Lithoijen, Huisseling, Keent, Macharen, Megen, Neerlangel, Neerloon, Koolwijk, Overlangel, Ravenstein, Lith, Maren-Kessel, Het Wild. 
 • Gemeente Sint-Michielsgestel – Sint-Michielsgestel, Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Maaskantje, Middelrode. 

Kom je uit een andere gemeente dan moet er eerst door de gemeente een machtiging zijn afgegeven voordat de behandeling kan worden gestart. Neem daarvoor contact op met de gemeente. 

 

Ben je verhinderd voor een afspraak met je behandelaar?

Als je niet kunt komen op een afspraak met je behandelaar, dan willen we graag dat je dit zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren, aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen we de vrijgekomen tijd beter blijven besteden aan de zorg voor onze cliënten. Als je het secretariaat telefonisch niet kunt bereiken, kun je een bericht inspreken of een e-mail sturen naar info@ypse.nl. Ook kun je via het berichtenportaal in Minddistrict je behandelaar informeren.  

Voor te laat of niet-afgezegde afspraken kunnen wij €60 in rekening brengen. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.