Ypsebeeld23

Online behandeling

Ypse heeft verschillende online modules en trainingen die naast de gewone behandeling kunnen worden gebruikt. 

Online zorg via Ypse.e-behandeling.nl

Een deel van de behandeling kun je via de computer thuis doen. Wij noemen dit online zorg. Als je, in overleg met de behandelaar hebt bepaald dat online zorg geschikt is voor je, krijg je van ons een inlogaccount. Hiermee krijg je toegang tot een beveiligde omgeving (online portaal) waar je kunt communiceren met je behandelaar.  

Door de online zorg kun je zelfstandig werken aan je herstel. Het geeft je meer keuzevrijheid en regie, omdat je het kunt gebruiken op tijden waarop jij dat wilt. Je krijgt toegang tot voor jou belangrijke informatie, je kunt berichten uitwisselen met een behandelaar en je vindt er huiswerkopdrachten en dagboekmogelijkheden.  

Met de behandelaar kun je bespreken welke informatie en activiteiten voor jou belangrijk zijn. Het aanbod is gericht op een bepaald thema (bijvoorbeeld ‘minder piekeren’ of ‘je stemming verbeteren’) en bestaat uit uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden. In de digitale behandelomgeving kun je ieder moment van de dag je behandelaar een vraag stellen. De behandelaar reageert binnen een afgesproken tijd. 

Ga naar Ypse e-behandeling

Een behandeling bij Ypse is een combinatie van face-to-face-afspraken en online behandeling (E-health). Dit betekent dat we een deel van de gesprekken via een videoconsult voeren. Ook kun je de behandeling geheel digitaal volgen. De videoconsulten vinden plaats op Minddistrict, een beveiligd cliëntenportaal. Een videoconsult in plaats van een face-to-face-afspraak heeft als voordeel dat je de afspraak vanuit huis kunt doen en geen reistijd of -geld kwijt bent.

Naast online (video)afspraken wordt er in de behandeling ook gebruik gemaakt van een online behandelaanbod. Samen met de behandelaar bepaal je welk aanbod hierbij ondersteunend kan zijn voor je herstelproces. Er zijn verschillende modules en trainingen. Deze zijn gebaseerd op relevante literatuur en zijn gemaakt door ervaringsdeskundigen, hulpverleners en cliënten. Ze behandelen een bepaald thema (bijvoorbeeld ‘minder piekeren’ of ‘je stemming verbeteren’) en bevatten uitleg, video’s en illustraties, oefeningen en voorbeelden. Bovendien zijn er dagboeken die je kunt gebruiken. Een dagboek helpt je beter te begrijpen wat je denkt en doet en welke voortgang je maakt. Een motivatieplan en terugvalpreventieplan kunnen ook worden gebruikt. Op Minddistrict kan je de behandelaar vragen te stellen. De behandelaar antwoordt binnen een afgesproken tijd.

E-health wordt niet ingezet op basis van een diagnose. Wij geloven dat mensen meer zijn dan hun diagnose. Ze hebben behoeften, voorkeuren en naast hun klachten ook krachten. Ze hebben misschien problemen die niet te diagnosticeren zijn, maar wel hun gezondheid en herstel beïnvloeden. In plaats daarvan werken we aan verschillende thema’s. Door online behandelingen te gebruiken kunnen we beter begrijpen wat er aan de hand is. Je wordt uitgedaagd om na te denken over deze thema's  in je dagelijkse leven. Je wordt aangemoedigd om zelf je herstelproces te bepalen, passend bij de visie op positieve gezondheid.

Ga naar Ypse e-behandeling