Wat de f*ck is geluk

Na een aantal positief ontvangen voorstellingen in Oss gaat Ypse ook in Den Bosch en Rosmalen de samenwerking aan met het theater om psychische klachten bespreekbaar te maken en stigma’s te doorbreken!

In november komt de voorstelling naar Perron 3 en de Biechten in Rosmalen en naar Podium Azijnfabriek in Den Bosch. De voorstelling is gratis en binnenkort kunt u zich aanmelden.

Aanmelden voor gratis kaartjes

 

Wat de f*ck is geluk 
Een dochter, moeder en vader in een decor dat een poppodium is, maar ook een huis. Songs en scènes. Verdriet en humor. Ze zijn in een waaier aan muziekstijlen naar elkaar op zoek. En vinden elkaar ook. Uiteindelijk. Maar daar is een heel concert voor nodig.

In Wat de f*ck is geluk verbergt dochter Piep haar somberheid. Soms zingt ze als een waterval en gaan de remmen los. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. Vader is niet zo van de emoties, hij is druk met zijn computers en gitaren. Zo zoekt elk gezinslid naar de woorden en het ritme om zich te uiten.

Uiteindelijk is de conclusie: praat erover, want zwijgen is geen oplossing. In een tijd waarin veel jongeren en jongvolwassenen kampen met somberheid is deze voorstelling een verademing. De voorstelling nodigt uit tot dialoog.


Woensdag 15 november  
Podium Azijnfabriek

triniteitstraat 19 5211 KW ’s-Hertogenbosch 
Inloop 19 uur

Start voorstelling 19.30 uur


Zaterdag 25 november  
Sociaal Cultureel Centrum de Biechten

Vincent van Goghlaan 1 5246 GA Rosmalen  
Inloop 14 uur

Start voorstelling 14.30 uur


Woensdag 29 November  
Perron 3

Hoff van Hollantlaan 1 5243 SR Rosmalen.  
Inloop 19 uur

Start voorstelling 19.30 uur


Aanmelden voor gratis kaartjes

Deelnemers informatiekraam

Mantelzorg Farent

Mantelzorg Farent biedt mantelzorgondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Het doel van mantelzorgondersteuning binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch is kortdurend en praktisch ondersteunen van mantelzorgers. Je bespreekt met de mantelzorgconsulent van jouw wijk jouw situatie en bekijkt samen welke hulp of (praktische) onder­steuning er nodig is. Soms zijn een ‘luisterend oor’ en tips voldoende. Andere keren is het nodig om vrijwilligers of diensten in te zetten of andere organisaties voor ondersteuning in te schakelen.

Mantelzorg kan er bij elke mantelzorger weer anders uitzien. Veel mensen denken bij mantelzorg aan hulp bij het huishouden of ondersteuning bij lichamelijke verzorging, zoals boodschappen doen en helpen met douchen een aankleden. Maar mantelzorg omvat veel meer. Sommigen zorgen 24 uur per dag, elke dag van de week. Anderen komen elke dag even langs en doen bijvoorbeeld de administratie of de boodschappen.

mantelzorgconsulenten-wijkpleinen.pdf (farent.nl)

 

KOO

Koo is het loket in de gemeente ’s-Hertogenbosch voor vragen over geld en administratie, zorg en hulp, jeugd en gezin, wonen en vervoer, opleiding en werk, meedoen en meehelpen.

Beroepskrachten en vrijwilligers van Farent, MEE, GGD en gemeente werken hier samen.

Zijn er vragen of zorgen waar je niet direct een antwoord op hebt? De medewerkers van Koo zoeken samen met je naar oplossingen.
Je kan bellen met Koo, dan krijgt je een professional aan de lijn. Of je kan langskomen bij een van de negen Koo-wijkpleinen
voor informatie of advies.

www.kijkopkoo.nl |

Door & Voor

Door & Voor bestaat uit een vooruitstrevende club ervaringskrachten, die hun eigen ervaring met kwetsbaarheid en/of tegenslag in het leven inzetten om anderen bij hun zoektocht naar herstel, zelfregie en persoonlijke groei te ondersteunen.
Wij geloven als geen ander in het vermogen van mensen en hun omgeving om moeilijke omstandigheden te boven te komen, hiervan te leren en hieruit nieuwe veerkracht te ontdekken. Samen gaan wij op zoek naar mogelijkheden om betekenisvol mee te doen en om (ervarings-)krachten verder te ontwikkelen.

Door & Voor biedt kansen voor mensen die willen bouwen aan hun persoonlijk welzijn en positieve gezondheid. Hierbij staat het hernemen van de eigen regie centraal.

info@doorenvoor.nl

www.doorenvoor.nl

MEE De Meent Groep

MEE De Meent Groep helpt mensen met een beperking en hun naasten als zij vragen of problemen hebben door de beperking. Bijvoorbeeld op het gebied van leren, werken, wonen, opvoeding, geldzaken, relaties en zorg. We geven uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast je en denken mee zodat je de beste oplossing vindt. Als het kan met hulp van jouw familie, vrienden en andere betrokkenen. We gaan uit van wat jij nodig hebt om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn.

MEE kan je ook helpen als bij een gesprek met de gemeente over hulp of zorg. Of als je langdurige zorg (Wlz) nodig hebt. Onze onafhankelijke cliëntondersteuners kennen de wetten en regels en komen voor je op als je dat zelf lastig vindt.

De hulp van MEE is gratis en je hebt geen verwijzing nodig. We zijn er voor alle mensen met een beperking, bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

Bel 088 465 35 55 of kijk op onze website www.meedemeentgroep.nl